Covid-19 ve Gıda Güvenliği - Pandemi Sürecinde İşletmelerin Alması Gereken Önlemler

2020 yılı, sağlık adına uzun yıllar damgasını vuracak olan en önemli olaylardan biriyle uluslararası boyutta mücadele verdi. Covid-19, veya diğer adıyla Koronavirüs adına tüm sektörlerde olduğu gibi gıda sektöründe de ciddi çalışmalar yapılıyor ve önlemler alınmaya devam ediliyor. Her ne kadar lokal, şehir ve bölge bazlı hafiflemeler gerçekleşmiş olsa da normalleşme sürecinde pandemiyi her zamankinden daha çok önemsememiz gerekiyor.

Mart 2020’den bu yana evlerimizde birçok lezzetli tarif yaptık, siyez unlu ekmekten çikolata soslu kek’e, damla çikolatalı kurabiyeden cupcake’e birçok lezzet denedik fakat normalleşme süreciyle birlikte paketli ürünlerin dışında gel-al ve sipariş ürün dönemi yavaş yavaş başladı. Böylece bu süreçte dikkat etmemiz gerekenler fazlalaştı.

Öncelike hangi bölge ve şehirde olursanız olun işletme sahibiyseniz ve normalleşme sürecindeyseniz çalışan sayınızı ve günlük üretim kapasitesini kontrol altına alın. Böylece hem denetleme açısından rahat edeceksiniz, hem de ürettiğiniz ürünler içinize sinecek. Gıdaları üretirken üretim alanında -tezgah, masa v.b.- çok fazla bekletmemeye, kullanacağınız ürünü kullanacağınız miktarda ve o süre içerisinde açmaya dikkat edin. Malzemeleriniz tek kullanımlık gramajlar halinde önceden bölerek saklarsanız çıkardığınızda tekrar dolaba koyarken oluşacak ısı farkını önlemiş olursunuz.

Tuty’s Cakes olarak gıda güvenliği, lezzet ve müşteri memnuniyeti kadar önem verdiğimiz bir diğer konu. Pandemi sürecinde zaten evde butik pasta imalatı yapıyor oluşumuz bizim için bir avantajdı. Üretim yapmamız gerektiğinde her zaman olduğu gibi evde imalat yaptık ve özel siparişle ürettiğimiz ev yapımı butik pastalarımızı hiç dışarı çıkmadan hazırladık. Özenle tedarik ettiğimiz malzemelerimizle ev ortamında hazırladığımız butik lezzetlerimiz ve pastalarımız, tek kişi tarafından üretildi ve hijyenik olarak paketlendi. Prosedür olarak hazır ürün bulundurmadığımızdan ürünlerimizi en taze şekilde müşterilerimize sunduk.

Konuyu tüketici olarak ele aldığımızda, Covid-19 tehlikesi henüz halen ciddiyetini koruyor ve tamamen bitmiş değil ve normalleşme sürecinde yediklerinize her zamankinden çok daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor. Güvendiğiniz marka ve kuruluşlardan alışveriş yapmalı, market alışverişlerinizin hijyenine dikkat etmeyi bırakmamalısınız. Eğer ofise gitmeye başladıysanız yemeğinizi kendiniz hazırlayarak işe götürebilirsiniz, yazlık alanda ise paketli olmayan/açık mümkün olmadıkça hiçbir gıdayı tüketmemeye özen göstermelisiniz. Ellerinizi sık sık yıkayın ve kalabalık alanlarda maskenizi kuralına uygun bir şekilde takmaya özen gösterin.

Alabileceğiniz diğer önlemleri öğrenmek için Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı Covid-19 Koronovirüs Hastalığı sayfasını buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

Tuty’s Cakes olarak hepinize sağlıklı günler ve tatlı bir yaz diliyoruz :)

Yorum Bırak